Kinesitherapeute

Bieke Van Heertum


Binnen Het Schiereiland is er een nauwe samenwerking tussen de verschillende aanwezige disciplines. We merken dat de aanvulling van werken rond het lichamelijk welzijn van belang is en een grote meerwaarde biedt ter ondersteuning van de psychotherapie. Als we het psychisch welbevinden nastreven, kunnen we niet zonder de aandacht voor het lichamelijke. Het ene is immers nauw verbonden met het andere. Afhankelijk van de nood kan het accent verschuiven. In het leven komt er veel op je pad.

Het steeds blijven doorgaan, niet meer tot rust kunnen komen, jezelf verliezen in de chaos of de drukte, kan ervoor zorgen dat er lichamelijke klachten optreden.

Om te leren omgaan met stress, spanning, gedachten en emoties is het aanvoelen, het gewaarworden van je lichaam van groot belang. Het lichaam vertelt je heel eerlijk hoe het met je gaat en wat het nodig heeft… dat kan een van de volgende dingen zijn: openheid, begrenzing, rust, beweging, stoppen of zijn.

Met coaching en begeleiding zoeken we samen een weg naar ontspanning en leer ik je omgaan met uitdagingen die het leven te bieden heeft.


Het Schiereiland organiseert jaarlijks een cursus Mindfulness, een oefenprogramma waarbij je 6 avonden actief aan de slag gaat om te leren omgaan met stress, emotie en spanning. Meer informatie kan je in deze folder vinden. Ook een cursus Mindful opvoeden komt aan bod. Mindful opvoeden is een methode om stress in de opvoeding en ouderlijke reactiviteit te herkennen, te begrijpen en te verminderen. Meer informatie kan je in deze folder vinden.